Vellykket samling i Bergen

Styreleder i Interesseselskapet Rv7, Flå-ordfører Tor Egil Buøen, og styreleder i Hardangerviddatunnelene AS, Eidfjord-ordfører Anved Johan Tveit, hadde grunn til å smile etter en hektisk møtedag i Bergen 13. mai. – Vi møter venner av Rv7 og tunnel under Hardangervidda overalt, så dette gir oss energi til å stå løpet ut, oppsummerte Tveit.

Møte med presidenten i NHO Reiseliv
Møte med presidenten i NHO Reiseliv

Selv om fredag den trettende ikke høres ut som dagen for de vellykkede møtene var besøket i Bergen av den svært gode sorten. På agendaen stod strategisamtaler mellom de to selskapene som jobber for en storstilt satsning på øst-vestforbindelsen Rv.7 og en rekke møter med viktige samfunnsaktører med hjerte for den korteste og enkleste veien mellom landets to mest folkerike landsdeler.

– Det er svært positivt at vi anledning til å treffes oss imellom, men også at vi kan gjøres felles front i møte med sentrale aktører som vi har hatt møter med i dag, forklarer Tveit. På møteprogrammet stod blant annet President i NHO Reiseliv Norge, Ole Warberg, og fylkesordfører i Hordaland, Anne- Gine Hestetun (Ap). – For oss som kommer østfra er det alltid en fordel når vi kan få fremlagt vårt sak for såpass sentrale og toneangivende aktører som Warberg er for reiselivsregionen Hallingdal. Samtidig mener jeg også at det er nyttig at vi også kan treffe mennesker som fylkesordføreren som kan gi oss bedre forståelse for samferdselsprioriteringene her i vest, sier Buøen.

Både Hordaland fylkeskommune og Bergen Næringsråd er medlemmer i Interesseselskapet RV7 som altså jobber for utviklingen av hele riksveistrekningen, mens Hardangerviddatunnelene AS har et avgrenset arbeidsområde knyttet til selve krysningen av Hardangervidda. – Begge møtene var svært nyttige, men det er klart at møtet med Marit Warncke henger særlig høyt all den tid vi kjenner svært godt til den lange innsatsen som Næringsrådet har lagt ned for Rv.7, understreker Tveit. Også Buøen har fått med seg at Bergen Næringsråd er blant Rv.7 sine bedre venner her vest. – Det var en tydelig og offensiv Marit Warncke vi møtte og vi kan takke henne og hennes medarbeidere for innsatsen så langt, men vi var tydelige på at vi trenger all den hjelpen vi kan få i fortsettelsen også. Vi er glade for at hun understreket at Rv.7 står høyt på hennes prioriteringsliste inn i NTP-arbeidet vi har foran oss, avslutter Buøen.