Donerer 10.000 kroner til Norske Redningshunder

Hardangerviddakonferansen Rein Vidde 2017 takker alle foredragsholdere på årets konferanse ved å gi en samlet gave til Norske Redningshunder i foredragsholdernes navn. – Vi takker for foredragsholdernes bidrag, men gir ikke gaver til dem. Vi donerer penger til en organisasjon som sikrer vår alles trygghet i den værharde fjellheimen rundt Hardangervidda, sier Anved Johan Tveit.

Det er mange som bidrar med innlegg og annet når en konferanse for 100 mennesker skal gjennomføres på en god måte, og Hardangerviddakonferansen Rein Vidde er intet unntak. Personalet ved Vestlia Hotell, designbyrået Kreator AS og alle dem som står på talerstolen og bak sceneteppet bidrog sterkt til årets suksess. – De fortjener honnør for innsatsen for uten dem ville vi aldri kommet så godt gjennom årets konferanse som vi faktisk gjorde, sier styreleder i Hardangerviddatunnelne og programkomiteleder for årets konferanse, Anved Johan Tveit.

Faksimile fra Nrk Buskerud viser helten "Tedd" som er redningshunden som fant en tysk turist som ble rammet av et skred uken før konferansen gikk av stabelen.
Faksimile fra Nrk Buskerud viser helten «Tedd» som er redningshunden som fant en tysk turist som ble rammet av et skred uken før konferansen gikk av stabelen.

Det er stort sett vanlig at foredragsholdere får en påskjønnelse i form av en gave for deres bidrag på en konferanse, men på årets Hardangerviddakonferanse bestemte Tveit seg for å gjøre dette på en litt annerledes måte. Bakgrunnen for årets foredragsholdergave var skredulykken som rammet en gruppe turister på tur uken før konferansen startet. – Vi er stolte av Hardangervidda og alt dette utrolige naturområdet kan by på av opplevelser, men vi har respekt for at naturen er nådeløs på dager med mye og hardt vær. Derfor ville vi gi en gave til dem som sørge for at det er trygt for oss alle å ferdes i området, sier Tveit.

Han overrasket alle med meldingen om at gaven til foredragsholderne på årets konferanse var en donasjon på kr 10.000 i deres navn til organisasjonen Norske Redningshunder for å styrke beredskapen og opplæringen av redningshunder. Det var med hjelp fra nettopp disse flotte kreftene at den skredrammede turistgruppen kom fra hendelsen med livet i behold (se faksimile).

– Vårt håp er at vi kan bruke fjellet og ferdes i trygghet om at vi har gode hjelpere på både to og fire bein som står klare til å komme oss til unnsetning dersom uhellet er ute, avslutter Tveit.