Vil vinterstenge Rv.7

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mener årets påskekaos ved fjellovergangene mellom øst og vest ikke kan gjenta seg og lover resolutt handling. – Vi vil ha slutt på kolonnekjøring og villrein som stanser trafikken. Fra kommende vinter holdes derfor Rv.7 stengt vinterstid, sier statsråden som understreker at veien vil bli åpnet for trafikk i årets tre sommermåneder.

Påskekaoset på fjellovergangene skal ikke gjenta seg for nå blir Rv.7 vinterstengt. Skjermdump fra Nrk.no
Påskekaoset på fjellovergangene skal ikke gjenta seg for nå blir Rv.7 vinterstengt. Skjermdump fra Nrk.no

Det er nyheter som dette samferdselsministeren vil til livs med sitt nyeste tiltak. Årets påskekaos med lange køer og enda lengre ventetid for påsketurister som ville passere fjellovergangene har provosert den handlekraftige samferdselsministeren. Nå tar han grep som vil sørge for at dette ikke gjentar seg.

– Regjeringen kan ikke sitte og se på at veien skaper problemer for folk flest i deres hverdag. Påsketid er familietid, og da skal man slippe venting og kolonnekjøring, slår statsråden fast. Han varsler derfor i dag 1. april 2016 at han allerede fra kommende vinter vil holde veien stengt.

– Denne regjeringen har vært tydelig på at vi bygge på nye ideer, og bedre løsninger, og det følger vi nå opp for rv.7. Ved dette grepet vil kolonnekjøring være historie og vi får 100% ventetidsreduksjon, så her blir måloppnåelsen for denne veistrekningen forbedret noe formidabelt, understreker statsråden.

Statsråden er meget fornøyd med at han gjennom dette grepet også frigjør midler til at Rv.52 Hemsedal kan få på plass en lang tunnel som sikrer at denne veien heller ikke blir plaget av kolonnkjøring og dager med stengt vei. – Dette er en strekning som har opplevd hele to dager med stengt vei og det har forsinket mange skiturister på vei til løypene i Hemsedal, så her vil Regjeringens handlekraft bidra til en kraftig økning i løypetrafikken allerede fra kommende vintersesong, påpeker en påskebrun statsråd.

NB! Hvis du har lest, rast og ristet oppgitt på hodet av denne nyheten, ja, så ber vi deg sjekke kalenderen en gang til 🙂