Hardangerviddatunnelen – slik kan den bli

Påskeutfarten er så smått i gang, og de siste dagene har mange måttet stå i kø for å komme seg over Hardangervidda. En lang Hardangerviddatunnel kan bety slutten på kolonnekjøring – 365 dager i året og sikre villreinen og fjellturister fritt leide mellom øst og vest. Med ønsker om en god påske! Se animasjonen her.

Forrige uke fikk deltakerne på konferansen Rein Vidde for første gang se animasjonsvideoen som viser hvor riksvei 7 kan komme til å gå i fremtiden. Hardangerviddatunnelene AS lanserte da videoen som viser hvordan tunnelen kan bli seende ut.

Animasjonen er utarbeidet av selskapet Nordwest3D.

“Videoen viser hva som er mulig dersom bare politikerne vil, og kostnadene er lave og gevinsten for storsamfunnet høy ved å gå for vår løsning. På våre sider merker vi pågangen av skuelystne. Særlig i disse dager er nok mange nysgjerrige på hvordan denne tunnelen kan bli seende ut”, forteller Harald Hove, daglig leder i Hardangerviddatunnelene AS.

Statens vegvesen skal på bestilling fra regjeringen utrede om det skal bygges tunnel under Hardangervidda på riksvei 7. Veistrekningen byr idag på store utfordringer vinterstid. Stenging, timesvis med venting, kolonnekjøring og høye brøytekanter.

En tunnel under Hardangervidda kan sørge for at strekningen blir 13 km kortere enn i dag, og holde åpent 365 dager i året.

Også WWF er blant dem som mener tunnelprosjektet vil være positivt.

“Villreinen vil helt sikkert ha en lang tunnel under Hardangervidda. Riksvei 7 stenger i dag villreinen ute fra viktige beiteområder. Om det bygges en lang tunnel, vil det være en historisk sjanse til å gi villreinen fjellet tilbake”, sier Heidi Sørensen, leder av hav- og landmiljøteamet til WWF. (Kilde: http://www.wwf.no/bibliotek/nyheter_fakta/?50025 )

Video:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=JbQHGdNcnIY

Facebook: https://www.facebook.com/riksvei7/?fref=nf