Veg over fjellet – et tilbakeblikk

Tunnel under fjellet for å skape vei over fjellet er ingen ny oppgave for Statens vegvesen, men før i tiden var jobben tyngre og lengre enn når vi planlegger morgendagens øst-vestforbindelser. Se hvordan fjellovergangene ble planlagt og utbedret den gang da!

Her kan du selv oppleve hvordan utbedringer ble planlagt før i tiden, og ikke minst hvordan arbeidet på høyfjellsovergangene kunne arte seg uten dagens moderne hjelpemidler. Hullkortmaskiner er i dag erstattet av 3D-simuleringsprogrammer på laptop, men mye er fortsatt likt og været er da som nå er tilbakevendende utfordring for bilister og for Statens vegvesen.

– Slike historiske tilbakeblikk er kanskje særlig spennende for oss som i dag jobber hardt for å få på plass lang tunnel under en værutsatt fjellovergang som Rv.7 faktisk er, men det kan være en viktig påminnelse om hvilke krefter vi jobber mot og den erfaring og kunnskap som Statens vegvesen sitter på, sier daglig leder i Hardangerviddatunnelene AS.

Se filmen fra Statens vegvesen her.