På vidda med…

I spalten «På Vidda med…» presenterer vi våre lesere for mennesker med hjerte for Rv.7 og Hardangervidda, og deres forhold til alt fra kolonnekjøring til villrein. Spalten publiseres hver søndag. Denne uken er vi på Vidda med mannen som lever av «varme senger» og som mener tunnel trengs for å rekke møter i Oslo…

På Vidda med: Edmund Harris Utne

Privat foto
Edmund Utne

Alder: 72 år

Posisjon/stilling: 4. generasjons vertskap ved Ullensvang Hotell

Hjemkommune: Ullensvang

 

Hva er ditt forhold til Hardangervidda?

Hardangervidda er for meg eit utruleg område som gir sjelefred og rekreasjon, og avslapping i eit panorama utan like!

 

Beste minne fra en tur over Rv.7 Hardangervidda?

Noko av det flottaste var ein haustkveld med sola i ryggen, haustfargar overalt og det var heilt stille. Eg måtte stogga for å eta nista som eg alltid har med, for så å nyta freden, fjellet og Vidda.

 

Hva er ditt viktigste argument for tunnelløsning under Rv.7 Hardangervidda?

Sikker framkomst til Oslo utan å kome for seint til møter.

 

Hvorfor sier du Ja til Rv.7 som stamvei øst-vest?

Ein Hardangerviddatunnel vil gje sikker framkomelegheit for våre kundar heile året. Det vil gje bærekraftige heilårsstillingar i heile Indre Hardanger og styrkja samfunnsøkonomien. Rv.7 vil visa seg å vera den mest samfunnsøkonomiske rette aust-vest vegen på kort og lang sikt.

 

Hva er et must for deg å ha med når du skal over Vidda?

Spade, vottar, huva og minst ein kvikk-lunsj, må vera med på turen.

 

Verste minne fra en tur over Rv.7 Hardangervidda?

Verst var turen i kolonne, 6 timar, fastfrosne vindaugsviskarar, køyrande med ope vindauge og i kraftig vind, snøfokk og prøva å halde tritt med bilen framfor. Der var det to tyskarar i 20-åra, redde og utstyrslause som ropte og skreik. Nifst! Kolonna stoppa ved Halne, Det var diskutert om dei skulle stoppa kolonna for vidare køyring, men ho held fram etter 15 minutter, og over kom meg. Takka dyktige brøytekarar!