Vil garantere for Hardangerviddatunnel

Buskerud Høyres fylkesordførerkandidat, Rune Kjølstad, vil bla opp for tunnel under Hardangervidda uavhengig av om Rv.7 får stamveistatus eller ikke. – Vi går «all in» for Hardangerviddatunnelen, sa Kjølstad da han møtte Hallingdølen sammen med Hol-ordfører og styreleder i Hardangerviddatunnelene AS, Tony Arild Kjøl. Forslaget innebærer bla fylkeskommunale millioner til bygging av tunnelen.

For litt over et år siden åpnet veistrekningen Søkna-Ørgenvika og fra dette prosjektet henter Rune Kjølstad mye av inspirasjonen sin fra. Fylkeskommunen garanterte nemlig for penger til veiprosjektet, og Kjølstad ivrer etter en tilsvarende løsning for Hardangerviddatunnelen: – Dette er en modell som kan brukes når vi skal bygge tunnel under Hardangervidda også, mener Kjølstad. Han legger til grunn at

Foto: Hallingdølen
Faksimile: Hallingdølen

både Buskerud og Hordaland går sammen og gir finansiering til prosjektet i påvente av statlige NTP-kroner.

Sammen med styreleder i Hardangerviddatunnelene AS og avtroppende ordfører i Hol, Tony Arild Kjøl, ble løftene presentert for Hallingdølen. – Dette er gode nyheter og viser at tunnelsynet vårt vinner stadig større støtte. Velvilje er selvsagt positivt, men enda bedre er det når de er konkrete og tallfestede slik Kjølstad og Høyre nå leverer, sier Hol-ordføreren. Han gleder seg ekstra mye over at Kjølstad også lover kr. 500.000 til en mulighetsstudie og utarbeidelse av den påkrevde kommunedelplanen som må gjennomføres før tunnelbyggingen kan ta til.

Selv om Kjøl ikke tar gjenvalg som ordfører i Hol ser han frem til å være med i kulissene i fortsettelsen. – Jeg ser frem til å være der når første spadetak skal tas, og forhåpentligvis kan det bli allerede i 2020, smiler ordføreren lurt. Les mer om saken i Avisen Hallingdølen