Tror Venstre går for Hardangerviddatunnel

Avisen Hallingdølen kan melde at Venstres nestleder, Terje Breivik, var usedvanlig tydelig på sitt tunnelsyn da han gjestet Hallingdal på valgkampturne. Venstres stortingsrepresentant mener at Hardangerviddatunnelen må bygges uansett hvilken vei som får stamveistatus. – Et viktig signal til Regjeringen, sier Anved-Johan Tveit, nestleder i Hardangerviddatunnelene AS og Eidfjord-ordfører.

Foto: Venstre.no
Foto: Venstre.no

Terje Breivik møtte avisen Hallingdølen på sin valgkampturne i Hallingdal, og på dirkete spørsmål om hvordan Venstre vil stille seg til tunnelløsninger under Hardangervidda sier Breivik; «Det er litt tidligå forskuttere, men jeg kjenner jo venstregruppen.» Breivik slutter seg dermed til Høyres Trond Helleland som tidligere i sommer uttalte at tunnelen må på plass uavhengig av hvilken stamvegvedtak Stortinget måtte fatte. Dermed legger han ballen død hva gjelder Statens vegvesens såkalte øst-vestutredning som anbefaler to stamveier mellom øst og vest.

– Regjeringen er avhengig av Venstres støtte for å få flertall for deres forslag til NTP 2018-2029, så dette bør Regjeringen merke seg. Jeg forventer at også nasjonale veimyndigheter tar en runde ekstra på kammerset før de legger frem et administrativt forslag til NTP som ikke inneholder en tunnelløsning under Hardangervidda, konstaterer Tveit.

Les hele saken i Avisen Hallingdølen