Høyretopp støtter Hardangerviddatunnel

Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, tror på tunnel, uavhengig av øst/vest-debatten, skriver avisen Hallingdølen 11. august. Helleland er selv stortingsrepresentant for Buskerud og kjenner fylket sitt godt, og han går langt i å love at tunnelforkjemperne vil bli hørt. – Det er viktig at man får en lang tunnel under vidda, sier han til Hallingdølen.

Tunnelstøtte Avisen HallingdølenStortingspolitikeren og Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, møtte en delegasjon av tunnelforkjempere i hjemfylket, og enigheten var stor mellom Høyres mektige mann og Tony Arild Kjøl, ordfører i Hol og styreleder i Hardangerviddatunnelene AS. – Jeg tror det er mulig å få til en Hardangerviddatunnel også uten at Rv.7 blir blant de to prioriterte hovedveiene mellom øst og vest, forklarte Helleland tunnelforkjemperne og avisen Hallingdølen.

Styreleder i Hardangerviddatunnelene AS, Tony Arild Kjøl, sa seg godt fornøyd med svarene fra mannen som leder statsministerens egen partigruppe på Stortinget: – Dette er en viktig støttespiller å ha med seg for oss som kjemper for en tunnelløsning under Hardangervidda, men vi må stå på hver dag frem til vedtakene er fattet før vi slår oss til ro. Kjøl understreker også at selskapet jobber med alternative finansieringsløsninger for tunnelprosjektet som Statens vegvesen har beregnet vil kunne koste omkring 3 milliarder kroner. – Vi ser på flere ulike løsninger, inkludert OPS (Offentlig Privat samarbeid), men uansett må det et betydelig statlig bidrag til for at tunnel skal bli en realitet., understreker Kjøl.

Les saken i Avisen Hallingdølen