Godt nytt år for Rv.7?

Julen er snart her, men allerede fredag 18. desember kom samferdselsministeren med meldingen som  gjør julen litt ekstra god for alle dem som vil ha riksvei 7 over Hardangervidda som prioritert stamvei mellom øst og vest. – Det kan bli et godt nytt år for Rv.7 og Hardangervidda med disse gode nyhetene, sier daglig leder Harald Hove til Nrk Hordaland.

Foto: Glenn Wiig
Foto: Glenn Wiig

– Statsråden har lyttet til våre argumenter, sett de svakheter og mangler ved det faglige grunnlaget fra Statens vegvesen som vi har dokumentert, og han ber om flere svar før regjeringen lander denne viktige beslutningen, sier Hove. Han minner om at dette ikke er en gave, men en ny sjansen til å vise at det riktige veivalget er Rv.7.

Statsråden skal nå stanse arbeidet med den pågående KVU’en for Rv.7 Hardangervidda og igangsette en ny konseptvalgutredning som veier Rv.52 Hemsedal og Rv.7 Hardangervidda opp mot hverandre i en vurdering av hva som er den beste veien mellom Voss og Gol.

– For oss er dette en ny sjanse og vi føler vi har vind i seilene her. Jeg tror mange ble overrasket fordi de kanskje hadde solgt skinnet før bjørnen var skutt, så vi tar ingenting for gitt. Vi må jobbe på videre i 2016 før regjeringen kommer med sin innstilling i overgangen 2016/2017. Deretter skal Stortinget vedta saken, så dersom vi får gaver så blir det nok ikke denne julen som blir den gjeveste, smiler Hove som nå tar en kort juleferie før arbeidet starter på igjen i januar.

Hør hele intervjuet på Nrk Hordaland her (Dersom linken ikke fungerer så trykker du på innslag nr. 13 i sendingen fra Hordaland i Dag 18. desember)