Vinterveiens helter berger statsråden

Den populære tv-serien «Vinterveiens helter» har introdusert Norge for bilbergingsmannen Bjørn Lægreid fra Eidfjord bilberging. På Facebook har klippet fra tv-serien hvor Ketil Solvik-Olsen må taues over Vidda blitt sett av 20.000 mennesker. Nå håper Bjørn samferdselsministeren går for lang tunnel under det værutsatte høyfjellsplatået. Se den legendariske bilbergingen her!

Bjørn Lægreid er iallfall Rv.7 Hardangerviddas helt. FOTO: ITV
Bjørn Lægreid er iallfall Rv.7 Hardangerviddas helt. FOTO: ITV

Det er National Geographic Channel som står bak den populære tv-serien som for alvor har vist hva norske veier kan by bilister på vinterstid. Rv.7 over Hardangervidda er en krevende arbeidsplass i den hardføre norske vinteren, men Bjørn Lægreid fra Eidfjord bilberging trives der andre blir redde. Når veien er åpen har han oppdrag med å berge biler og trafikanter fra den tøffe naturen som herjer på Hardangervidda.

Gjennom serien har han blitt kjent for sitt mot og for å være seg selv, og det fikk også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen oppleve da han var passasjer hos Bjørn da fjellovergangen var stengt for personbiler grunnet uvær vinteren 2015. Samferdselsministeren hadde som mål at han skulle oppleve alle fjellovergangene og kjørte i egen bil over Rv.7 da snøstorm stengte veien for ham. Bjørn Lægreid kom til unnsetning og fraktet statsråden og bilens hans over fra Eidfjord til Haugastøl.

Mens han hadde statsråden i bilen benyttet han like godt sjansen til å fortelle ham hvorfor tunnel er svaret på Viddas utfordringer. Nå venter Bjørn og mange flere spent på å se hva statsråden bestemmer seg for, men håpet er selvsagt at Solvik-Olsen også vil være en sann Vinterveiens helt og velge Rv.7 som stamvei! Se Bjørn berge statsråden her!

Foto: ITV
Foto: ITV