Tror ikke på diagonal og E16

Slik konkluderer Gunvall Medhus i Aksjonsgruppen for Hardangerviddatunnel etter regjeringens beslutning om å satse 33 mrd. kroner på Vossabanen og E16 Arna-Voss. –  En arm Bergen-Odda er urealistisk etter dette. Det blir galskap å gjøre noe sånt når de nå satser på E16, sier Medhus.

Hordalandsdiagonalen Foto Camilla Ziener
Hordalandsdiagonalen Foto Camilla Ziener

Bakgrunnen for uttalelsene fra Aps mann i Eidfjord er forslaget om å utrede en såkalt veiarm mellom Bergen og Odda som skal koble bergensere på E134 Haukeliveien østover. Medhus er ivrig tilhenger av Rv.7, men mener at regjeringens beslutning nå betyr at armen legges død i denne omgang.

Daglig leder i Hardangerviddatunnelene AS, Harald Victor Hove, tror også at beslutningen om utbyggingen av det såkalte K5-alternativet Arna-Voss betyr at diagonalen ikke vil bli realisert med det første.

Les hele saken her.