På Vidda med…

I spalten «På Vidda med…» presenterer vi våre lesere for mennesker med hjerte for Rv.7 og Hardangervidda, og deres forhold til alt fra kolonnekjøring til villrein. Spalten publiseres hver søndag. Denne uken er vi på Vidda med Norsk Industris sterke mann som sverger til Creendence og Hellbillies når han entrer «villreinens rike»… 

 

På Vidda med: Stein Lier-Hansen

Stein Lier-Hansen FOTO: Hilde C. Solheim
Stein Lier-Hansen
FOTO: Hilde C. Solheim

Alder: 60 år

Stilling/posisjon: Administrerende direktør i Norsk Industri

Hjemkommune: Bærum

 

Hva er ditt forhold til Hardangervidda?

Hardangervidda er en del av meg og jeg er en del av vidda. Denne delen av fjellheimen er nærmest hellig for meg. Jeg jakter og fisker på vidda. Jeg nyter naturen og føler på mange måter at livet aldri leves mer intenst enn der oppe, i villreinens rike.

 

Verste minne fra en tur over Rv.7 Hardangervidda?

Det har vært mange «tøffe tak» når jeg har kjempet meg over fjellet; mye vind og snødrev, store utfordringer med hensyn til å holde seg på veien. Mang en gang har jeg vært prisgitt brøytestakene og en gang ble jeg reddet av en brøytesjåfør som fikk meg fra øst til vest for å rekke et møte i Eidfjord.

 

Beste minne fra en tur over Rv.7 Hardangervidda?

Fjellet i maksvær og med solen på vei ned, er helt ubetalelig. Du får bare lyst til å bli der oppe.

 

Hva er et must for deg å ha med når du skal over Vidda?

God musikk, gjerne Hellbillies eller Creedence!

 

Hva er ditt viktigste argument for tunnelløsning under Rv.7 Hardangervidda?

Bortsett fra at en fornuftig tunnelløsning sikrer transporten over vidda igjennom hele året, er tunnel også nødvendig av hensyn til villreinen. Vi må vise stor respekt for naturen. En tunnelløsning vil åpne hele Langfjella for villreinens gamle trekkmønster, og dermed oppheve barrierer som har ført til at denne nomaden» har blitt satt på bås». Vi må huske at Norge har et spesielt ansvar for nettopp villreinen (en norsk ansvarsart).

 

Hvorfor sier du Ja til Rv.7 som stamvei øst-vest?

Det er korteste vei mellom øst og vest. Turen over Hardangervidda er en stor naturopplevelse og det blir ikke mindre storslått når man kommer til Hardanger. Det driftige reiselivet i denne delen av Norge fortjener en skikkelig vei, en vei som er åpen hele året!