På Vidda med…

I spalten «På Vidda med…» vil vi presentere våre lesere for mennesker med hjerte for Rv.7 og Hardangervidda, og deres forhold til alt fra kolonnekjøring til villrein. Vi vil publisere spalten en gang i uken fra og med 1. november. Førstemann ut er  selverklært «godt voksen» og advarer mot å ta turen over Haukeli…

På Vidda med: Atle Kvamme 

Atle Kvamme
Atle Kvamme

Alder: Godt voksen

Posisjon/stilling: Næringspolitisk sjef i Bergen Næringsråd

Hjemkommune: Bergen

 

Hva er ditt forhold til Hardangervidda?

– Hardangervidda er der jeg går på ski og på fjellturer.  Liker ikke «turistfellene» på Voss og i Myrkdalen, er bedre med utgangspunkt på Maurset eller Ustaoset.

 

Verste minne fra en tur over Rv.7 Hardangervidda?

– Har slitt noen vintre i blåst oppå der og ikke sett veien. Har heldigvis gått bra, og ingen vonde minner, men viser at en tunnel er påkrevd. Mine vonde minner er fra Haukeli med 13 timer innestengt i Haukelitunnelen med storm på begge sider.  Vi var 100 biler, uten mat og vann. Så tipset er: Ikke stol på Haukeli, kjør heller Hardangervidda.

 

Beste minne fra en tur over Rv.7 Hardangervidda?

Da jeg kjørte buss over med 50 unge fotballspillere som passasjerer på vei til Norway Cup.  En livlig tur med flott vær og friske ungdommer.

 

Hva er et must for deg å ha med når du skal over Vidda?

– Etter opplevelse på Haukeli er det varme klær, mat, og et toalett er heller ikke å forakte!

 

Hva er ditt viktigste argument for tunnelløsning under Rv.7 Hardangervidda?

– Åpen og sikker vei hele året, og så løser det jo problemet med villreinen.

 

Hvorfor sier du Ja til Rv.7 som stamvei øst-vest?

– Liker ikke omveier. Den rette linjen mellom to punkt er alltid den foretrukne, og for Bergen-Oslo går den under Hardangervidda. Se bare på de som prøver å legge en sti i sving rundt et grøntområde. Det går ikke lenge før folk har laget sin egen sti rett over plenen.