Sterk støtte til Rv.7 i Hordaland

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i Hordaland etter at fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) talte eget enstemmig fylkesutvalg midt imot. – Jeg har ikke forståelse for at fylkesordføreren går til Sogn i stedet for å støtte en vei som går gjennom Hardanger, sier Ullensvang-ordfører og styremedlem i Hardangerviddatunnelene AS, Solfrid Borge.

 

Et enstemmig fylkesutvalg i Hordaland fylkeskommune støtter opp under Rv.7 i fylkeskommunens høringsinnspill 23. april 2015.
Et enstemmig fylkesutvalg i Hordaland fylkeskommune støtter opp under Rv.7 i fylkeskommunens høringsinnspill 23. april 2015.

Det var Nrk som varslet fylkesordførerens brannfakkel først. Hestetun varslet i et intervju med kanalen at hun støtter Rv.52 Hemsedal, men sogningen som nå er nyslått fylkesordfører i Hordaland får liten støtte fra sine egne. Les mer om reaksjonene og se Solfrid Borge i debatt med fylkesordføreren på Vestlandsrevyen her.

Bakgrunnen for de sterke reaksjonene er blant annet et enstemmig vedtak i Hordaland Fylkesutvalg hvor alle partier, inkludert Hestetuns eget parti, sluttet seg til et krav om at de to stamveiene mellom øst og vest måtte være E 134 og Rv.7. Les hele Vest24-saken her.

Heller ikke utenfor fylkets politiske kretser har reaksjonene uteblitt. Til BT sier blant annet NHO Hordaland sin regiondirektør Tom Knudsen at han mener utspillet og tidspunktet for dette er underlig. Les hele BT-saken her.

Daglig leder i Hardangerviddatunnelene AS, Harald Victor Hove, er avventende til fylkesordførerens utspill. – Det er klart at dette ikke er helt heldig all den tid fylkesutvalget er enstemmig på sin støtte til Rv.7 og E 134, men sånn jeg oppfatter det så er dette et soloutspill fra fylkesordføreren og det har ikke medført noen endring i den støtten som Hordalandspolitikerne har gitt oss. Da velger jeg helle rå fokusere på all den fantastiske støtte som Rv.7 har fått etter fylkesordførerens utspill, og derfor er jeg ikke tvil om at hordalendingene vet hvor fremtidens vei bør gå, sier Hove.