Eidfjord Resort – et høyfjellseldorado for turister på vintercruise

Vintercruise? Ja, konseptet blir stadig mer populært verden rundt og nå starter realiseringen av et fjord- og fjellkonsept i Eidfjord som vil legge grunnlaget for et Geilo i Hardanger, skal vi tro pådriverne bak milliardprosjektet. En vintersikker veiforbindelse med Rv.7 i tunnel vil bare styrke investeringsviljen forklarer Ivan Løvheim i Eidfjord Resort.

Nedfarten og skitrekk planlegges her. Foto: Eidfjord Resort
Nedfarten og skitrekk planlegges her.
Foto: Eidfjord Resort

– Eidfjord Resort er vestlandets nye bærekraftige helårs reiselivsdestinasjon, slår Ivan Løvheim selvsikkert fast. Konseptet i Eidfjord kommune henter inspirasjon fra amerikanske høyfjellsdestinasjoner og vil være avhengig av veiforbindelser mot både øst og vest hele året gjennom.

Ferdig utbygget vil Eidfjord Resort være et høyfjellseldorado med totalt 560 fritidsenheter, bestående av hytter og leiligheter, i tillegg til et landsbysentrum omgitt av et rikt aktivitets- og opplevelsestilbud. Selve baseområdet ligger på 800 moh, mens toppunktet på den planlagte gondolbanen, Amundsen Viewpoint, er på 1111 moh.

– Her kommer en tett og intim fjellandsby med gågate, butikker, restauranter, serveringssteder og underholdningstilbud, og det er også planlagt et hotell med alle fasiliteter. Et fjellområde på hele 3 500 000 m2 skal underveis fylles med spennende aktiviteter både sommer og vinter, som terreng- og railspark, akepark, alpinnedfarter i alle kategorier samt utforløyper til både ski og sykkel, klatrepark og aktivitetspark for barn og mye mer, sier Løvheim.

Ivan Lønheim i Eidfjord Resort Foto: Eidfjord Resort
Ivan Lønheim i Eidfjord Resort
Foto: Eidfjord Resort

Fra enden av gågaten i landsbysentrum vil turen gå via en ca. 2000 meter lange gondolbanen og opp til Amundsen Viewpoint, et opplevelsessenter som kan by på en spektakulær utsikt og spennende lokal kultur og historie.

Eidfjord Resort satser stort i Sysendalen, i et område som er et eldorado for natur- og fjellopplevelser ved foten av Hardangervidda.

– For å hindre fraflytting fra dette fantastiske området, ønsker vi å bidra til å sikre neste generasjoners næringsgrunnlag ved å legge til rette for et rikt utvalg næringer tilknyttet en så omfattende utbygging som Eidfjord Resort.

Samtidig vil en slik ambisiøs og omfattende utbygging som Eidfjord Resort har planer om, føre til store utfordringer for en kommune som Eidfjord med kun 951 innbyggere.

Prosjektet er avhengig av å få tilført arbeidskraft fra områdene rundt, både fra øst og vest, og denne tilførselen av arbeidskraft må kunne fraktes trygt og effektivt mellom kommunene på begge sider av Hardangervidden.

Eidfjord Resort tar mål av seg til å være et løft for hele Hardanger regionen, og samtidig å bidra til økt samarbeid mellom reiselivsaktørene på øst- og vestsiden av Hardangervidden og på den måten åpne opp for økt satsing på næring tilknyttet reiseliv.

– Vi tenker at vi må samarbeide regionalt for å skape verdiene lokalt, og mener med dette at en økt satsning på reiselivet på begge sider av Hardangervidden vil bidra til økt verdiskapning for alle i bransjen, sier Løvheim og fortsetter:

– Vi i Eidfjord Resort er av den oppfatning at aktivitet avler aktivitet, og ønsker dermed å inngå allianser og samarbeid med reiselivsaktører både på øst- og vestsiden av Hardangervidden.

Konseptskissen for Eidfjord Resort Foto: Eidfjord Resort
Konseptskissen for Eidfjord Resort
Foto: Eidfjord Resort

Løvheim er tydelig på å understreke at en trygg og farbar veiforbindelse mellom øst og vest via Riksvei 7 er også helt avgjørende for å få til en forsvarlig storsatsning på turisme fra inn- og utland, slik Eidfjord Resort har planer om.

– Vi ønsker å tilby Norske natur- og fjellopplevelser til et stadig voksende reiselivsmarked i hele verden, og ser at dette vil være økonomisk forsvarlig dersom det er en helhetlig og omforent kommunikasjon fra reiselivsaktører på tvers av regionene på begge sider av Hardangervidden.

Eidfjord Resort har planer om å kunne ha et rikt og godt tilbud til cruiseturister også om vinteren, og er da helt avhengig av å kunne samarbeide med velrennomerte vinterdestinasjoner som Geilo. Vintercruise er nemlig blitt stadig mer populært rundt om i verden, og sammen med reiselivet på østsiden av Hardangervidden, har regionen muligheten til å tilby cruiseturistene en helt unik fjord- og fjellopplevelse.

Slik vil Eidfjord Resort se ut når den er endelig ferdig. Foto: Eidfjord Resort
Slik vil Eidfjord Resort se ut når den er endelig ferdig.
Foto: Eidfjord Resort

– Vi mener at Hardangervidda-tunnelene vil åpne opp for en større satsing på helårs turisme på begge sider av Hardangervidda, og gjøre det mulig å få til gode og bærekraftige løsninger for reiselivet, som er en næring som vil få stadig større betydning for den totale verdiskapningen i Norge i fremtiden, avslutter Løvheim.